همه ی آن چیزی که درباره ی IELTS باید بدانیم

سالانه ده ها هزار دانشجوی ایرانی متقاضی تحصیل در داخل یا خارج از کشور، در آزمون بین المللی آیلتس در ایران و کشور های اطراف شرکت می کنند و این آزمون، پر مخاطب ترین آزمون بین المللی بوده که ایرانیان در آن حضوری فعال دارند.
آزمونی که تنها در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۲.۷ میلیون نفر در سراسر جهان در آن شرکت کردند و سالانه ده ها هزار ایرانی برای حضور در دانشگاه های خارج از کشور یا به قصد مهاجرت، در آن حاضر می شوند. در این گفتار تلاش شده تا با مثال های عینی، ۴ مهارت آزمون معرفی شده و مخاطبان با نگاه و رویکرد سازمان برگزار کننده آزمون، درباره ساختار و مفاهیم آن به زبان انگلیسی آشنا شوند.
همان طور که می دانید، یکی از متداول ترین و پر مخاطب ترین آزمون های بین المللی که برای ورود به دانشگاه های مختلف دنیا از اعتبار خاصی برخوردار است، آزمون آیلتس است. آزمون آیلتس در بیش از ۱۰۰۰ شهر دنیا و در ۱۴۲ کشور برگزار می شود که ایران نیز، یکی از آنهاست. آیلتس و مدرک آن، تقریبا شرط لازم برای ورود به دانشگاه های انگلیسی زبان در سراسر جهان به شمار می رود اما شرط کافی نیست. در واقع شما با داشتن مدرک آیلتس حتی با نمره ۷ از ۹ نیز نمی توانید ۱۰۰ درصد اطمینان داشته باشید که در رشته و دانشگاه مورد نظر پذیرفته خواهید شد.
آزمون آیلتس در ۲ بخش برگزار می شود، آیلتس جنرال که برای متقاضیان غیر دانشجویی کاربرد دارد و آزمون آکادمیک که مختص کسانی است که قصد تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دارند.
مهارت های آزمون IELTS
آیلتس هم چون (TOEFL (Test of English as Foreign Language آزمونی است که مهارت های ۴ گانه در زبان انگلیسی داوطلب را مورد بررسی قرار می دهد. این ۴ مهارت عبارتند از:
مهارت writing :‌ دانش داوطلب در نوشتن متون تحلیلی عمومی و هم چنین تحلیل نمودار ارزشیابی می شود. در مهارت نوشتاری، ۲ وظیفه (task)‌ داوطلب دارد. یکی task1 است که باید بر اساس نمودارهایی که ارائه می شود، تحلیل خود را درباره موضوع مورد نظر در چند پاراگراف ارائه کند.
در task2، یک موضوع به شما داده می شود تا درباره ان، ظرف ۴۰ دقیقه بنویسید. مجموع کلمات این بخش نباید از ۲۵۰ کلمه بیش تر باشد. معمولا نگارش حرفه ای این بخش از ۵ پاگراف تشکیل می شود. پارگراف اول مربوط به تحلیل کلی شما درباره موضوع است.
پاراگراف انتهایی، مربوط به جمع بندی شما نسبت به پارگراف های دوم، سوم و چهارم که Blueprints نامیده می شود، خواهد بود. در پارگراف های دوم تا چهارم، شما نظر تحلیلی خود را با ارائه مستندات و دلایلی ارائه می کنید. توجه کنید که این دلایل الزاما نباید دقیق و علمی باشد. در این task، توانایی شما را در develop‌ کردن موضوع، نگارش صحیح با گرامر کم غلط مورد سنجش قرار می دهند.
مهارت speaking: دانش داوطلب در صحبت کردن عمومی و موضوعی با مصاحبه کننده در عرضه ۱۱ تا ۱۴ دقیقه بررسی و ارزشیابی می شود. از نظر برخی ها، یکی از سخت ترین بخش های آزمون است. چرا که شما می بایست با یک مصاحبه کننده در موضوعات مختلف صحبت کنید و نظرات خود را نیز از جنبه های مختلفی ساپورت و develop‌کنید. در این بخش نیز همانند بخش نوشتاری، اهمیتی ندارد که شما منطقی و عقلایی صحبت کنید. مهم آن است که بتوانید درست و دقیق و بدون اشکالات گرامری حرف بزنید و از جنبه های مختلف به یک موضوع نگاه کرده و نظر خود را بیان کنید. مثلا از شما سوال می شود که چه غذایی دوست دارید . بهترین جایی که دیدید کجا بوده است یا دوست داریددر آینده در چه کسب و کاری فعال شوید. تمام صحبت هایی که در ۳ بخش زیر ارائه می کنید، ضبط می شود تا توسط ۲ ممتحن، بررسی و نمره دهی شود.
مهارت listening: دانش داوطلب در گوش کردن به نوار پخش شده و پاسخ به پرسش های متنوع در آزمون، مورد سنجش قرار می گیرد. این بخش شامل ۴ بخش است که ظرف ۳۰ دقیقه در آزمون مطرح می شودو ساختار به صورت زیر دارد. مثلا در بخش اول، یک گفت و گوی دونفره را می شنویم که در موضوعات رومزه صورت می گیرد و شما باید به جای خالی ها پاسخ دهید. در بخش دوم، مونولوگی را می شنویم که در موضوعات روزمره است و شما باید بر اساس پرسش هایی که مطرح می شود و آن چه که گوش می کنید، پاسخ درست را انتخاب کنید. در بخش سوم، گفت و گویی بین ۴ نفر صورت می گیرد که تقریبا پیچیده است و دقت زیادی دارد. قسمت چهارم، یک سخنرانی دانشگاهی در زمینه های مختلف است.
مهارت Reading : که توانایی درک مطلب داوطلب را در برخورد با متون عمومی در زمینه های مختلف، مورد ارزشیابی قرار می دهد. این بخش شامل ۴۰ پرسش است که ظرف ۶۰ دقیقه باید به آن پاسخ دهید. پرسش های مختلفی با ساختار گوناگون در زمینه های متتنوع علمی و عمومی مطرح می شود. بخش ریدینگ، مقوله ای است که توان علمی دانشجویان را در کار با متون علمی و توانایی آن ها در درک مطلب در مدت کوتاه نشان می دهد.
همه این ۴ مهارت هم چون ۴ مهارت در آزمون تافل، نیازمند به دایره واژه گان خوب، سطح سوادانگلیسی و گرامری مطلوب و هم چنین توان درک مطلب بالا و قابلیت انتقال در بازه زمانی آزمون دارد. مهارت، همان طور که از نامش پیداست، مقوله ای است که برای کسب آن‌، باید تلاش کرد.
نوشتن ۱ صفحه نامه رسمی به زبان فارسی حتی برای افرادی که مدرک کارشناسی ارشد در رشته های مختلف علمی دارند نیز کار آسانی نیست و نیازمند تمرین و ممارست است. حال اگر قرار باشد به زبان انگلیسی این نامه نوشته شود و برای آن تنها ۳۰ دقیقه فرصت داشته باشید، کمی کار سخت می شود.
برای افزایش مهارت جهت شرکت در آزمون آیلتس، باید وقت گذاشت و متون مختلف در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، علوم پزشکی، فنی و مهندسی و اقتصاد و جامعه شناسی و امثالهم را مطالعه کرد. برای هر ۴ مهارت باید به طور ویژه و زیر نظر کارشناسان آموزش زبان انگلیسی کار کرد تا نمره مطلوبی در این آزمون بین المللی کسب نمود.

نمره دهی در آزمون آیلتس
نمره آیلتس در هر مهارت بین ۰ تا ۹ است. کسانی که سطح زبان خیلی پایینی دارند،‌ معمولا نمره ۴ می گیرند. اما برای نمره ۵ تا ۶، چند ماه مطالعه کفایت می کند. اما برای گرفتن نمره ۶ تا ۶.۵، باید زیاد کار کرد و این موضوع برای نمرات بالای ۶.۵ به حداقل ۹ ماه کار برای کسانی که سطح زبان معمولی دارند، نیاز دارد.
مثلا داوطلبی که نمره ۴ از ۹ بگیرد، فردی است که سواد انگلیسی ابتدایی دارد. نمره ۵ مربوط به داوطلبانی است که سطح سواد کمی بهتر از داوطلبان با سطح زبانی ابتدایی دارند اما هم چنان از نظر زبانی از حد متوسط نیز پایین تر هستند. نمره ۶ مربوط به کسانی است که سطح سواد انگلیسی خوبی دارند اما هم چنان عدم دقت و اشکالات گرامری در نوشتار و گفتار آن ها به وفور یافت می شود. سطح ۷ تا ۹ برای افرادی است که از سطح دانش انگلیسی خیلی خوبی برخوردار هستند. این رنج برای گرفتن پذیرش دکترا با بورس، توصیه می شود.
در آزمون آیلتس، میانگین ۴ مهارت به عنوان overall band score در نظر گرفته می شود و اگر شما به عنوان مثال در۲ مهارت نمره ۷ و در ۲ مهارت دیگر نمره ۶ کسب کنید، نمره میانگین شما ۶.۵ خواهد بود.
این نمره برای پذیرش در اکثر دانشگاه های دنیا در سطح ارشد و دکترا کفایت می کند. به شرط این که شما در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کرده باشید.
در ایران، آمارهای رسمی درباره متقاضیان تحصیل در خارج از کشور در دسترس نیست. اما می توان از تعداد شرکت کنندگانی که هر ماه در مراکز رسمی برگزاری آزمون آیلتس در مراکز استان ها شرکت می کنند، متوجه شد که چه تعداد دختر و پسر ایرانی، در این آزمون بین المللی شرکت می کنند. حضور ده ها هزار نفری ایرانیان در آزمون های سالانه آیلتس در کشورمان، نشان دهنده علاقه ما ایرانی به آیلتس و اشتیاق برخی از جوانان به تحصیل در خارج از کشور است.
آ.ق

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *