۳۰ نکته برای تقویت مهارت نوشتن (writing) در زبان انگلیسی – بخش اول

تقویت مهارت نوشتن

در میان چهار مهارت زبان انگلیسی، مهارت نوشتن مهارتی است که نه تنها در کشور ما به اندازه دیگر مهارت‎ها به آن توجه نمی‎شود بلکه بیشتر افرادی که در زمینه آموزش زبان انگلیسی فعالیت دارند نیز تخصص لازم را چه در مبحث راهنمایی فراگیران و چه آموزش آن‌ها ندارند. در بخش اول این مطلب که شامل ۱۰ نکته است سعی بر آن شده که از تجربه افرادی که انگلیسی را به عنوان زبان دوم (ESL) یا زبان خارجه (EFL) فرا گرفته‎اند استفاده کنیم و از موارد قابل توجهی که در طول مدت یادگیری برای تقویت مهارت نوشتن آن‌ها مفید بوده بهره‎مند شویم.
۱- به علائم نقطه گذاری توجه کنید، به خصوص به «ویرگول» و «نقطه» چرا که این دو علامت جریان فکری شما را تنظیم و به آن جهت می‎دهند؛ کابرد نا بجای آنها حتی با وجود کلمات صحیح و مشخص، متن‎تان را از حالت استاندارد خارج می‎کند.

۲- از وب‌سایت‎های کمک آموزشی مانند NaNoWriMo استفاده کنید. این وب‌سایت شما را مجبور به نوشتن داستان‎های بلند در حد ۵۰۰۰۰ واژه در ماه می‎کند.

۳- سعی کنید هنگام نوشتن از ویرایش و تصحیح خود دست بکشید. نوشتن و ویرایش متن، دو فرایند مجزا هستند که هر کدام از نیمکره‌ی مخصوص بخود در مغز استفاده می‌کند، و سعی در انجام همزمان هر دو نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت. برای این کار کمی زمان کنار بگذارید.

۴- حداقل روزی ۳۰ دقیقه را به نوشتن بپردازید. در کوتاه مدت موجه تغییرات سبک نوشتاری خود خواهید شد. ایده های جدید هنگام نوشتن متن به سراغ شما می‌آیند نه هنگامی که گوشه‌ای نشسته و تنها به فکر نوشتن باشید.

۵- قوانین صحیح نوشتن را اول از همه فرا بگیرید، سپس به دنبال راه‌های شکستن این قوانین باشید. در این صورت با نحوه نوشتن متون مختلف آشنا می‌شوید.

۶- اگر به سبک نویسندگی خاصی علاقه دارید، مثلاً رمان‌نویس یا روزنامه‌نگار محبوب‌تان، آثار آن‌ها را عیناً کپی برداری کرده و بنویسید. با این کار به تدریج سبک نوشتاری دلخواه‌تان را به دست می‌آورید.

۷- قبل از نویسندگی، خواننده خوبی باشید. با دقت کافی هنگام خواندن می‌توانید بعضی تکنیک‌های نوشتن را متوجه شوید.

۸- برنامه‌هایی که خطاهای هجی کلمات را تصحیح می‌کنند، ابزار مفیدی برای کار هستند اما نباید برای همه اشتباهات موجود به آن‌ها تکیه کرد. بدون توجه به میزان متنی که می‌نویسید، همیشه آن را بخوانید و خودتان هم به دنبال اشتباهات احتمالی باشید.

۹- هیچ‌گاه از این‌که متن شما مورد انتقاد خواننده قرار بگیرد نترسید و در هر فرصتی آن را در اختیار افراد قرار دهید. حتی اگر نقدی که به نوشته شما می‌شود سخت‌گیرانه یا فکر می‌کنید اشتباه است، ناراحت نشوید بلکه از فرد یا افرادی که وقت‌شان را صرف خواندن و نظر دادن در مورد آن کرده‌اند تشکر کنید.

۱۰- از فرهنگ واژه Thesaurus همیشه استفاده کنید. بهتر است نسخه نرم‌افزاری آن را فراهم کنید تا با کلیک روی کلمه خود بهترین گزینه را انتخاب و جایگزین کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *